2. KOLO SLB - oblasť VÝCHOD
LUČENEC PO DLHÝCH ROKOCH
VIDEL BOX NAŽIVO
Dňa 11 februára 2006 sa v Starej Športovej hale v Lučenci uskutočnilo 2. kolo Slovenskej ligy boxu - oblasť VÝCHOD. Účasť 21 boxerov nebola veľká, ale na poveternostné podmienky a choroby medzi borcami to bolo primerané a tak sa odboxovalo aspoň deväť stretnutí. Po 50-tich rokoch opäť Lučenčania videli box slušnej mládežníckej úrovni, ktorého sa zúčastnilo  5 oddielov. Podporiť mladý oddiel v začiatkoch prišli aj dva oddiely zo „západu“, BC Stavbár Nitra a BC Trnava. Turnaj vyhral oddiel MŠK Vranov nad Topľou s 27 bodmi, pred BC Stavbár Nitra s 18 bodmi. Domáci oddiel BC Lučenec obsadil piate miesto s 8 bodmi. Organizácia tohto podujatia bola na dobrej spoločenskej a športovej úrovni.
Nadšenci boxu v Lučenci, akými sú Viliam KARBÁNEK, Hugo HOJTEL, Miroslav DRUGDA, ale aj Peter MIŠO, či Ján MELICHER po  dlhých päťdesiatich rokoch založili v tomto meste box a podujali sa zorganizovať druhé oblastné kolo Slovenskej ligy boxu. V ústrety im vyšiel reprezentačný tréner Ing. Tibor HLAVAČKA, ktorý im bezplatne zapožičal ring, v ktorom sa boxovalo a v začiatkoch organizačne pomohol aj jeho kolega Dušan VAŇO.
Do 11.00 hod. sa v Starej Športovej hale prezentovalo 21 boxerov z 5 oddielov. Najviac na turnaj priniesli tréneri Marián SMOLÁK a Imrich PARLAGI z oddielu MŠK Vranov nad Topľou - celkove 9. Oddiel BC Lokomotíva Košice sa turnaja zúčastnila len s tromi borcami, nakoľko choroba vyradila viacero borcov. Domáci oddiel BC Lučenec sa na domácej pôde pochválil len dvomi borcami a to bratmi Tomášom a Dávidom ZOLDOVÝMI, ktorý premierový zápas v domácom prostredí odboxovali medzi sebou.
Do prvého zápasu žiakov, do 50 kg nastúpil v rohu červenom Tomáš ZOLD z BC Lučenec proti svojmu bratovi Dávidovi ZOLDOVI. V bojovnom zápase, ešte s malými chybami, ale veľkým oduševnením vyhral technicky vyspelejší a v ringu lepšie sa pohybujúci Tomáš ZOLD 3 : 0 na body. V hmotnosti do 56 kg kadetov proti sebe nastúpili Peter ČEČKO z MŠK Vranov nad Topľou a Peter PETRO z BC Lokomotíva Košice. Na nátlakový a silový box Peter PETRO svojmu súperovi nestačil, urobil na začiatku veľkú chybu, na ktorú doplatil a prehral verdiktom RSC v 1. kole. Víťazom sa stal Peter ČEČKO.V treťom zápase nastúpili proti sebe kadeti v hmotnosti do 60 kg Martin SIRNIK z MŠK Vranov nad Topľou a jeho oddielový kolega Tomáš SISÁK. V ringu sa lepšie pohyboval technickejší a bojovnejší Tomáš SISÁK, ktorý nakoniec zvíťazil 3 : 0 na body. V hmotnosti do 66 kg sa stretli kadeti Zdenko KONRÁDY z BC Lokomotíva Košice a Dávid GAŽI z MŠK Vranov nad Topľou. V zaujímavom, tvrdom stretnutí, ktorému chýbalo taktické myslenie a technika vyhral 3 : 0 na body Zdenko KONRÁDY z Košíc. V piatom zápase turnaja sa predstavili boxeri zo západu, kadeti v hmotnosti do 75 kg. Do červeného rohu nastúpil Martin DETKO z BC Stavbár Nitra a proti nemu do modrého rohu Vladimír  HRUŠOVSKÝ z BC Trnava. V zápase zvíťazil 3 : 0 na body lepšie sa pohybujúci a aktívnejší boxer BC Stavbár Nitra Martin DETKO. V hmotnosti do 60 kg proti sebe nastúpili juniori Tomáš MICHALOV z MŠK Vranov nad Topľou a Roman ŠAMKO z BC Lokomotíva Košice. Šamko boxoval nátlakovo, jeho súper nestačil tvrdé útoky odvracať, chýbala mu aj kondícia a tak sa stretnutie skončilo pred limitom verdiktom vzdaním v 2.  kole   zvíťazil  Roman  ŠAMKO  z Košíc.  Do  siedmeho
Po vzore západoslovenských regiónov sa začalo boxovať aj na východe, v Lučenci, kde sa po 50 rokoch začalo trénovať a samozrejme aj divákom predvádzať umenie boxingu v ringu. Box nie je len bitka, ale je to umenie povýšené na šport. Každý dobrý športovec sa s tým úspešne vyrovná. Tréner Marián SMOLÁK dáva pokyny svojmu zverencovi.
zápasu turnaja nastúpili juniori v hmotnosti do 60 kg Erik MIŠKOVIČ z BC Stavbár Nitra a Peter PIRŠČ z MŠK Vranov nad Topľou. Dobrý, na začiatočníkov rýchly zápas. Prvé kolo bolo mierne rozpačité, nakoľko borci sa pohybovali rýchlo, údierali veľa úderov, ale to pripomínalo tieňovanie. Druhé kolo už bolo ostretšie, nitriansky boxer prevzal iniciatívu a zaslúžene zvíťazil verdiktom vzdanie v 2. kole. V ďaľšom zápase nastúpili juniori v hmotnosti do 69 kg Vladimír KAŠČÁK z MŠK Vranov nad Topľou a Tomáš KOVÁČ z BC Stavbár Nitra. Opäť veľmi tvrdý a bojovný zápas, v ktorom za dlší koniec ťahal Tomáš Kováč z Nitry. Zvíťazil zaslúžene, lebo bol  technicky, ale aj kondične lepší. Verdikt vzdanie sa súpera v 2. kole to potvrdzuje. Do posledného zápasu turnaja nastúpili juniori v hmotnosti do 69 kg Michal SPIŠIAK z BC Stavbár Nitra a Tomáš MIKUNDA z BC Trnava.
Výsledky jednotlivých stretnutí
Poradové
číslo
Kategória Hmotnosť Červený roh - Modrý roh Výsledok Verdikt
1. žiaci 50 kg ZOLD Tomáš - BC LC - ZOLD Dávid - BC LC 2 : 0 na body  3 : 0
2. kadeti 56 kg ČEČKO Peter - MŠK VRA - PETRO Peter - Loko KE 2 : 0 RSC / 1. kolo
3. kadeti 60 kg SIRNIK Martin - MŠK VRA - SISÁK Tomáš - MŠK VRA 0 : 2 na body  0 : 3
4. kadeti 66 kg KONRÁDY Zdenko - Loko KE - GAŽI Dávid - MŠK VRA 2 : 0 na body  3 : 0
5. kadeti 75 kg DETKO Martin - BCS NR - HRUŠOVSKÝ Vladimír - BC TT 2 : 0 na body  3 : 0
6. juniori 60 kg MICHALOV Tomáš - MŠK VRA - ŠAMKO Roman - Loko KE 0 : 2 vzdaním / 2. kolo
7. juniori 60 kg MIŠKOVIČ Erik - BCS NR - PIRŠČ Peter - MŠK VRA 2 : 0 vzdaním / 2. kolo
8. juniori 69 kg KAŠČÁK Vladimír - MŠK VRA - KOVÁČ Tomáš - BCS NR 0 : 2 vzdaním / 2. kolo
9. juniori 69 kg SPIŠIAK Michal - BCS NR - MIKUNDA Tomáš - BC TT 0 : 2 na body  0 : 3
PORADIE ODDIELOV
P.č. Oddiel / klub Účasť 1. miesto
x 5 bod.
2. miesto
x 3 body
WO
x 3 body
Účasť
x 1 bod
Spolu
body
1. MŠK Vranov nad Topľou 9 2 5 0 2 27
2. BC Stavbár Nitra 4 3 1 0 0 18
3. BC Lokomotíva Košice 3 2 1 0 0 13
4. BC Trnava 3 1 1 0 1 9
5. BC Lučenec 2 1 1 0 0 8
Spracoval: Mgr. Milan MARKO